Veznjak u Championshipu
13

Karanka spasio Halilovića i doveo ga u Birmingham

D. B.
Alen Halilović
Alen Halilović
Nakon što je eksplodirao u zagrebačkom Dinamu, a potom stigao i u slavnu Barcelonu, karijera hrvatskog veznjaka Alena Halilovića ima silaznu putanju. U oktobru ga se odrekao Milan, ali sada ipak ima novi klub.

Halilović je važio za igrača koji mnogo obećava i kojem se predviđala blistava karijera, ali od toga još uvijek nema ništa. Od statusa zvijezde i nogometaša kojeg su željeli najbolji evropski klubovi postao je igrač koji teško može naći klub višeg ranga, ali mu je u pomoć pritekao menadžer Birmingham Cityja Aitor Karanka.

Birmingham je zvanično potvrdio da je potpisan ugovor s Halilovićem, a Karanka se očigledno nada da ovaj nogometaš napokon može pokazati svoj puni potencijal.

"Čekao sam klub u proteklih mjesec i po, nisam želio otići negdje gdje neću igrati. Odlučio sam doći ovdje, razgovarao sam s trenerom i ulio mi je povjerenje. Imam 24 godine, ali sam prošao dosta toga u prošlosti. Mislim da je vrijeme da pokažem svima šta mogu", izjavio je Halilović nakon potpisivanja ugovora.

Alenov dolazak je prilična "kocka" jer klub već neko vrijeme ima ogromne finansijske probleme. Iako je prisutan u svijetu nogometa već duže vrijeme, Halilović je još uvijek mlad te ima 24 godine.

Halilović je bio član Dinama, Barcelone, Sporting Gijona, Hamburga, Las Palmasa, Milana, Standard Liegea i Heerenveena, a nastupao je i za selekcije reprezentacije Hrvatske.