Nogomet
0

Karanka: Podjela bodova? Mi idemo po sva tri

Totalsport
Aitor Karanka (Foto: AFP)
Aitor Karanka (Foto: AFP)
Na konferenciji za novinare uoči velikog subotnjeg okršaja Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeuu pojavio se asistent trenera Josea Mourinha, Aitor Karanka, te ostao zatečen pitanjem bi li bio zadovoljan neriješenim ishodom protiv katalonskog kluba.

"Naravno da ne bih bio zadovoljan. Obje ekipe idu po tri boda. Najbolji pokazatelj naše odlučnosti općenito je utakmica Lige prvaka u kojoj smo na ispunjenoj Amsterdam Areni slavili protiv Ajaxa iako nam pobjeda nije ni najmanje trebala. Mi u svakoj utakmici želimo pobijediti", rekao je Aitor Karanka.

Novinare je ponajviše zanimalo u kojem će se sastavu "kraljevski klub" suprotstaviti Barceloni.

"Igrat ćemo formaciju 4-3-3, s Di Marijom, Cristianom i Higuainom ili Benzemom u vrhu napada. Najviše opcija imamo u vezi za koju konkurišu Özil, Kaka, Xabi Alonso, Diarra, Khedira... Sve ovisi o taktičkoj varijanti za koju ćemo se odlučiti", otkrio je Mourinhov pomoćnik.

Karanka je rekao da jedina stvar koju definitivno neće mjenjati jest pristup utakmici.

"Svakoj utakmici pristupamo jednako, pa tako i ovoj. Prošle sezone izgubili smo bodove u Pamploni i La Coruni što nas je na kraju koštalo naslova. Koja je svrha da dobijemo sutrašnju utakmicu i onda prosipamo bodove na nekoj "maloj" utakmici? Neovisno o sutrašnjem ishodu naš se pristup utakmicama neće promijeniti", kaže Španac.

Nakon nekoliko pitanja vezanih za utakmicu slijedilo je i ono neizbježno "gdje je Mourinho?".

"Bio sam na već 30-ak konferencija za novinare i svaki put me pitate jedno te isto i svaki put ću vam dati isti odgovor. Radimo kao jedno i isto što sam vam ja sada rekao bi vam rekao i Mourinho. Ovo nije ništa neuobičajeno i to dobro znate", zaključio je Karanka.