Kvalifikacije za EP
14

Karačić pred meč s Andorom: Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas

Klix.ba
Foto: NK Široki Brijeg
Foto: NK Široki Brijeg
Juniorsku reprezentaciju BiH u utorak očekuje duel protiv Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj 2018. godine, a selektor Toni Karačić očekuje veoma težak meč.

On je kazao da Andora igra jako u defanzivnom bloku, ali da će se u sutrašnjem meču naša reprezentacija najviše pitati.

„Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas. Oni igraju jako u defanzivnom bloku na svojoj polovici terena. Organizirano se brane i maksimalno se moramo pripremiti za to. Ipak, mi ćemo se najviše pitati u ovom meču. Uz ozbiljan pristup i sa posjedom lopte doći ćemo u situaciju da postignemo pogodak. Ne sumnjam da će momci još jednom povrditi kvalitet", rekao je selektor Karačić.

Imad Rondić je protiv Francuske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako ubilježio prvi nastup za naš U-19 tim u jednom zvaničnom susretu.

„Zaista je neopisiv osjećaj zaigrati u dresu svoje države, naročito u tako jakom meču sa Francuskom. Žao mi je što na kraju nismo ostvarili bolji rezultat jer nismo zaslužili da izgubimo.Pred nama jako važna utakmica i ne smijemo se opustiti. Moramo igrati čvrsto, kao u drugom poluvremenu protiv Francuske i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se u elitni krug kvalifikacija.“, kazao je Rondić.

Podsjećamo, naš tim je u prvom susretu savladao Gruziju rezultatom 1:0, dok je u drugom meču poražen od Francuske rezultatom 2:1.

Meč između BiH i Andore na programu je sutra u 13:00 sati u Ugljeviku, dok će se u isto vrijeme u Etno selu Stanišići sastati Francuska i Gruzija.