Izjave nakon meča
72

Karačić o ponašanju gostiju iz Sarajeva: Nema smisla, imali su sve na terenu

K. H.
Toni Karačić (Foto: Screenshot)
Toni Karačić (Foto: Screenshot)
Pomoćni trener Sarajeva Danimir Milkanović i trener Širokog Brijega Toni Karačić u izjavama nakon meča istakli su svoje viđenje derbi susreta 22. kola m:tel Premijer lige BiH u kojem je tim iz Hercegovine upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Milkanović, koji je umjesto bolesnog Vinka Marinovića danas bio na klupi Bordo tima, rekao je da pobjeda Širokog Brijega nije zaslužena, ali im je svakako čestitao na osvajanju tri boda.

"Izgubili smo jednu utakmicu gdje smo dozvolili protivniku dvije šanse, promašili smo puno prilika i protivnik nas je kaznio. Ostaje žal za ovom utakmicom, ne mogu reći da je zasluženo, ali čestitam ekipi Širokog Brijega", rekao je Milkanović.

S druge strane odmah je uslijedio odgovor trenera domaćih Tonija Karačića koji je priznao da je FK Sarajevo trenutno kvalitetniji tim, ali da se za svaki poraz ne mora tražiti alibi.

"Čestitao bih na pobjedi svojim igračima. Utakmica je bila teška, žao mi je što naši gosti imaju prigovora, imali su sve na terenu i tražili su dlaku u jajetu, ne vidim nikakvog razloga za takvo ponašanje. Ako ćemo pobjede pravdati domaćinom i suđenjem, to nema smisla... Mi smo pobijedili na ovaj način, Sarajevo je objektivno snažnije, ali su moji momci dali sve od sebe", rekao je Karačić.