Nogomet
25

Kapiten Slobode Almir Bekić: Blizu sam dogovora sa Sarajevom

Piše: D. Brkić
Almir Bekić (desno)
Almir Bekić (desno)
Almir Bekić, kapiten tuzlanske Slobode, najvjerovatnije će biti prvo pojačanje novog prvaka BiH Sarajeva za narednu sezonu.

Rukovodstvo šampionskog tima i Almir Bekić obavili su pregovore, a potpisivanje ugovora očekuje se prvih dana predstojeće sedmice.

"Ja sam dijete Slobode i naravno da mi je žao što nisam pronašao zajednički jezik sa rukovodstvom kluba. Imam ponudu Sarajeva, koju bi teško odbio bilo koji igrač iz Bosne i Hercegovine. Izuzetno poštujem i cijenim trenera Husrefa Musemića i iskreno mi je žao što najvjerovatnije nećemo i dalje sarađivati", kaže Almir Bekić.

Bekić je ranije rekao kako prioritet u pregovorima ima tuzlanska Sloboda. Međutim, Bekić je imao razgovor telefonskim putem sa predsjednikom Azmirom Husićem, koji nije rezultirao dogovorom.

Inače, Bekić je prošao sve selekcije Slobode, osvojio juniorsku titulu BiH, a potom je potpisao petogodišnji ugovor sa Dinamom. Na Maksimiru nikad nije dobio pravu priliku te je posuđivan u Croatia Sesvete, GOŠK, Lokomotivu... Početkom 2015. godine vratio se u Slobodu.