Nemile scene
151

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac dobio udarac u tunelu stadiona u Banjoj Luci

N. K.
Amer Dupovac (Foto: Facebook/FK Sarajevo)
Amer Dupovac (Foto: Facebook/FK Sarajevo)
Jedan osoba nakon utakmice 11. kola m:tel Premijer lige BiH udarila je kapitena Sarajeva Amera Dupovca, a incident se dogodio u tunelu Gradskog stadiona u Banjoj Luci, saznaje portal Klix.ba.
Iz kluba s Koševa se još nisu oglasili o ovom slučaju, a kako saznajemo, fizički napad je prijavljen i MUP-u RS-a. Prema navodima pojedinih svjedoka, napad je izvršio neko od predstavnika domaćeg tima.

Ostaje nam da vidimo kako je delegat utakmice Mario Đuran iz Modriče zabilježio ovaj incident, ali i ostala dešavanja na stadionu u Banjoj Luci budući da su domaći navijači u nekoliko navrata pjevali pjesme s političkim porukama kojima nije mjesto na nogometnim stadionom.

Također, na stadionu je bilo okačeno i nekoliko zastava sa spornim i uvredljivim političkim sadržajem.

Neke od spornih zastava okačenih na stadionu u Banjoj Luci (Foto: Screenshot)
Neke od spornih zastava okačenih na stadionu u Banjoj Luci (Foto: Screenshot)

Podsjetimo, Borac je golom Stojana Vranješa savladao Sarajevo rezultatom 1:0 te je tako potvrdio dobru formu upisavši treći uzastopni trijumf.

Ujedno je ovo bio prvi trijumf Borca protiv Sarajeva u Banjoj Luci nakon deset godina.

Banjalučki klub je ovim trijumfom ostao na petom mjestu Premijer lige BiH, dok je Sarajevo na trećoj poziciji. Borac u narednom kolu dočekuje Željezničar, dok Sarajevo gostuje lideru Tuzla Cityju.