Pred meč sa Srbijom
7

Kapiten reprezentacije Austrije: Podržavam Arnautovića u kritikama Nogometnog saveza

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Unutar reprezentacije Austrije vlada jako loša atmosfera pred meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine koji selekcija ove države igra protiv Srbije.

Zbog odluke Nogometnog saveza Austrije da se rastane s Marcelom Kollerom nakon završetka kvalifikacija, nogometaš Marko Arnautović javno je kritikovao čelnike reprezentacije, a podršku im je pružio i kapiten Julian Baumgartlinger.

"Podržavam Marka Arnautovića koji je kritikovao Nogometni savez Austrije, ali je sada najbitnije da se skoncentrišemo na meč sa Srbijom. Komunikacija između igrača i Saveza je jako loša, informacije cure s jedne na drugu stranu i to dodatno otežava jako lošu situaciju. Rekli smo sve predsjedniku, mislimo da smjena trenera nije bila najbolja opcija", rekao je Baumgartlinger.

S druge strane, selektor Marcel Koller smatra da ekipa može ostvariti dobar rezultat i pored toga što mu je čak šest igrača otkazalo dolazak.

"Mnogi igrači žele da se dokažu, a raduje me činjenica da ćemo igrati protiv Srbije pred punim stadionom. Nogometaši moraju pokazati da trenutna situacija neće utjecati na njih i neophodno je da budu koncentrisani", rekao je selektor Koller.

Meč između Austrije i Srbije igra se u petak s početkom u 20:45 sati.