Ne ide na SP
6

Kapiten Perua suspendovan: Nikad u životu nisam koristio kokain, narušen mi je ugled

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač reprezentacije Perua Paolo Guerrero kazao je da nema ništa s kokainom koji mu je nakon utakmice s Argentinom pronađen u tijelu, a zbog kojeg će propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Guerrero je suspendovan na godinu dana jer je pao na doping testu, a ovu informaciju potvrdila je FIFA koja je saopćila da je u njegovom tijelu pronađena nedozvoljena supstanca, odnosno kokain.

"Veoma sam ljut i ne mogu vjerovati kakva je nepravda prema meni učinjena. Narušen mi je ugled i u privatnom i u sportskom životu i ne mogu prihvatiti takav odnos FIFA-e prema meni", kazao je razočarani napadač reprezentacije Perua.

On je nakon toga kazao da nikada u životu nije uzimao drogu i da je u njegovoj zemlji veoma popularan čaj od koke.

"Nikada u životu nisam uzimao drogu. U mojoj državi je čaj od koke vrlo popularan te se može popiti svugdje, čak i u hotelu gdje smo odsjedali. Šolje i čaj bili su svima nadohvat ruke i tako je moja vjerovatno bila kontaminirana čajem od koke. Pio sam crni čaj s limunom, pa nisam lud da uzimam bilo kakav oblik kokaina", kazao je Guerrero.

Kapiten Perua na kraju je dodao kako se neće predati i da su on i njegovi advokati spremili žalbu i sve dokaze za njegovu odbranu.