Pripreme za baraž
94

Kapiten je stigao: Edin Džeko se priključio okupljanju Zmajeva uoči duela s Ukrajinom

N. M.
Džeko stigao na Ilidžu (Foto: NS BiH)
Džeko stigao na Ilidžu (Foto: NS BiH)
Okupljanju nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine priključio se i kapiten Edin Džeko, koji je iz Turske doputovao nakon sinoćnje utakmice Fenerbahčea s Trabzonsporom (3:2) u turskoj Superligi.
Nakon završetka te utakmice viđen je pravi haos jer su navijači domaćeg Trabzona utrčali na teren u namjeri da se obračunaju s igračima Fenera, a srećom, Džeko je prošo bez posljedica kao i Rade Krunić. Džeko je na toj utakmici odigrao 83 minute i na okupljanje Zmajeva stiže u dobroj formi s obzirom da je redovan starter u timu Fenera kroz cijelu aktuelnu sezonu.

Na Ilidži je Džeku, kao i ostale reprezentativce, dočekao selektor Savo Milošević, a večeras će nogometaši pod njegovim vodstvom odraditi prvi trening u sklopu priprema za baraž utakmicu protiv Ukrajine.

Duel polufinala baraža za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igra se u četvrtak na Bilinom polju, a početak je zakazan za 20:45 sati.

Ukoliko Zmajevi ostvare trijumf protiv ovog rivala, finale baraža igrat će na Grbavici narednog utorka, a protivnik će biti pobjednik duela Izraela i Islanda.