Sarajevo - Atalanta
163

Kapije Koševa se otvaraju u četvrtak u 18:15 sati, saobraćaj oko stadiona će biti blokiran

Klix.ba
Stadion "Asim Ferhatović Hase" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stadion "Asim Ferhatović Hase" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo sutra igra revanš meč drugog pretkola Evropske lige protiv italijanske Atalante.

Prvi meč završen je rezultatom 2:2, te se navijači Sarajeva s pravom nadaju da bi mogli napraviti senzaciju i izbaciti ekipu iz Bergama.

FK Sarajevo želi upoznati navijače sa vrlo važnim tehničkim informacijama uoči sutrašnje utakmice.

Kapije Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" se otvaraju u 18:15 sati. Fudbalski klub Sarajevo preporučuje svim svojim navijača na zapadnoj, sjevernoj i istočnoj tribini da na sutrašnju utakmicu dođu u obilježjima kluba, u Bordo i Bijelim bojama, dresovima, majicama, šalovima i ostalim rekvizitima.

Također, klub obavještava sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" biti potpuno zatvoren.

Za gledaoce sa Bordo VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta "Zehra Mujdović", kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu. Parking ispred dvorane Zetra bit će zatvoren jer će tamo biti fan zona za navijače Atalante dok je veliki parking ispred stadiona zatvoren po instrukcijama policije.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje svoje navijače da se pridržavaju prethodno navedenih uputa, te da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, obzirom na izuzetno velike kazne UEFA-e u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera.

Ulaznice se mogu kupiti i na dan utakmice i to na sljedećim lokacijama: Fan Shop Maršala Tita (od 8 do 18 sati), Fan Shop Bezistan (od 8 do 18 sati), prodajno mjesto Tržnica Markale (od 9 do 19 sati), prodajno mjesto Skenderija (od 9 do 17 sati), te Ljetni market BBI centar (od 10 do 19 sati).

Na dan utakmice na platou ispred stadiona "Asim Ferhatović Hase" bit će moguća kupovina ulaznica na samo jednom prodajnom mjestu, na velikom parkingu ispred istočne tribine.