Vrijeđanje zdravog razuma
311

Kap koja je prelila čašu u Banjoj Luci: Pogledajte start s dvije noge i šta to za Gigovića nije faul

K. H.
Start nad Musom koji Gigović nije svirao kao prekršaj za Sarajevo (Foto: Screenshot/Twitter)
Start nad Musom koji Gigović nije svirao kao prekršaj za Sarajevo (Foto: Screenshot/Twitter)
Nogometni sudija iz Bosanske Gradiške Miloš Gigović skandaloznim suđenjem u Banjoj Luci na meču između FK Borac i FK Sarajevo privukao je veliku pažnju bh. javnosti, a internetom kruži situacija nakon koje je sukob na terenu eskalirao i nakon kojeg je sport izgubio svaku smisao.
Naime, igrala se 79. minuta susreta i rezultat je bio 0:0, a nakon prodora Muse po desnoj strani, jedan igrač Borca mu je uletio s dvije noge i bez ikakvog kontakta s loptom ga srušio i to u opasnoj zoni iz koje je Bordo tim mogao ozbiljno ugroziti gol domaćeg tima.
Ipak, vrijeđanje zdravog razuma za sudiju Gigovića uopšte nije stran pojam, pa je tako zatvorio oči na ono što je lagano uočljivo i za one koji ne prate nogomet. Pustio je da se igra nastavi, a nakon toga je na terenu nastao haos. Kompletnu situaciju možete pogledati ovdje od 3:52.

Prvo je igrač Sarajeva uzvratio oštrim prekršajem, a onda je došlo do guranja igrača i sukoba koji je trener Bordo tim Mirza Varešanović pokušao spriječiti, no umjesto toga je dobio crveni karton i isključen je iz igre.

Ubrzo nakon toga, Borac stiže do gola i pobjede, a u 88. minuti Predragović je glavom pogodio za trijumf domaćeg tima.