{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton Sarajevo pokrovitelj uzvratne utakmice Kupa BiH

S
14.5.2010. u 14:45
0
2
Kanton Sarajevo pokrovitelj uzvratne utakmice Kupa BiH
0
Kanton Sarajevo pokrovitelj uzvratne utakmice Kupa BiH
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić je na danas održanom sastanku sa predstavnicima Fudbalskog kluba "Željezničar" Bulendom Biščevićem i Ahmedom Muftićem prihvatio prijedlog da Kanton Sarajevo preuzme ulogu pokrovitelja uzvratne finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, koju će FK "Željezničar" i FK "Borac" odigrati u srijedu 19. maja sa početkom u 20:15 sati.
"Zahvalan sam vam na pozivu da Kanton Sarajevo bude pokrovitelj ove bitne utakmice, ali bih bio sretniji kada bi prije nas ovaj sportski događaj podržale državne institucije, jer se radi o odlučujućoj utakmici u kojoj ćemo dobiti pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine", istakao je premijer Mehmedić.

I ovoga puta, predstavnici "Željezničara" su istakli da su u Banjoj Luci bili dobro primljeni od zvaničnika i igrača "Borca", te upoznali premijera sa poduzetim aktivnostima i pripremama za organizaciju ove izuzetno značajne utakmice.

Razgovarano je i o potrebi aktivnijeg uključivanja sportskih klubova, posebno vrhunskih, u borbu protiv maloljetničkog prijestupništva, jer se pokazalo da veliki broj aktera u izgredima na sportskim terenima pripada upravo mlađoj populaciji.

S tim u vezi, upućen je poziv fudbalskim klubovima "Željezničar", "Sarajevo" i "Slavija" da podrže i učestvuju u radu Okruglog stola o temi "Psihološki i društveni aspekti nasilja na sportskim terenima", kojeg će 26. maja 2010. godine u zgradi Katona Sarajevo organizirati Društvo psihologa FBiH.

"Mi kontinuirano razgovaramo sa našim navijačima i činimo sve da preduprijedimo navijačke nerede na svim našim utakmicama. Tražimo od naših simpatizera da na sve provokacije supraničkih navijačkih grupa odgovore najljepšim navijačkim pjesmama i svojim dlanovima daju podršku našem klubu", naglasio je Biščević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: