Nogomet
8

Kanteove prve riječi za Hazarda: Možda ne znaš, ali u Leicesteru su ti svi zahvalni

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentativac Francuske N'Golo Kante ovog ljeta je za 35,8 miliona eura prešao iz Leicester Cityja u Chelsea. Upravo je londonski klub odigrao presudnu ulogu u Kanteovom koračanju ka tituli Premiershipa prošle sezone, a Francuz se u razgovoru za zvaničnu stranicu Plavaca dotakao tog događaja.

Chelsea je na Stamford Bridgeu u 36. kolu Premiershipa 2. maja prošle sezone igrao protiv Tottenhama koji se još uvijek borio za titulu sa Leicester Cityjem. Za ovjeru titule Leicester je trebao remi Chelseaja i Tottenhama, ali nije sve krenulo po željenom planu za popularne Lisice, jer je Tottenham na poluvremenu vodio sa 2:0.

Uslijedio je sjajni povratak Plavaca. Gary Cahill je u 58. minuti smanjio na 2:1, a onda je Eden Hazard postigao fenomenalan gol u 83. minuti i izazvao oduševljenje među fanovima i igračima Leicestera koji su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Stamford Bridgeu proslavili titulu u kući Jamieja Vardyja.

"Bio sam sa ekipom u kući Jamieja Vardyja kada je Chelsea gubio sa 2:0 na poluvemenu protiv Tottenhama. Govorili smo da moramo biti spremni za meč protiv Evertona, ali na kraju to je bila vrlo dobra noć. Kada sam vidio Edena Hazarda ovdje u Chelseaju, rekao sam mu da on možda ne zna, ali svi su mu zahvalni", kazao je 25-godišnji Kante.

Sjajne igre u dresu Leicestera pomogle su Kanteu da zaigra i za Francusku na Euru gdje su Galski pijetlovi poraženi u finalu.