Nogomet
64

Kante odveo Chelsea preko Manchester Uniteda do polufinala FA Cupa

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea se pridružio Manchester Cityju, Arsenalu i Tottenhamu u polufinalu FA Cupa.

Plavci su na Stamford Bridgeu slavili s minimalnih 1:0 protiv Manchester Uniteda u susretu kojeg je obilježio arbitar Michael Oliver.

Chelsea je prvi zaprijetio u 16. minuti, no Hazardov šut je odbranio De Gea. Herrea je dobio prvi žuti karton u 20. minuti, a samo 15 minuta kasnije sudija Oliver mu je pokazao put u svlačionicu.

Herrera je faulirao Hazarda, a Oliver mu je olako pokazao drugu javnu opomenu i put u svlačionicu. I dok se Mourinho bunio kod četvrtog suca, Conte je s druge strane skakao od sreće i proslavljao isključenje Unitedvog veznjaka kao da je osvojio titulu.

United se sa igračem manje uspješno branio sve do 51. minute kada se Kante namjestio i sa ivice kaznenog prostora šutirao precizno u desni donji ugao De Geinog gola. Španski golman je pogrešno procijenio gdje će Francuz šutirati i nije imao ni najmanju šansu da spriječi pogodak.

Samo osam minuta kasnije Crveni đavoli su mogli stići do izjednačenja, ali je Rashford u situaciji jedan na jedan sa Courtoisom šutirao pravo u golmana Chelseaja.

Do kraja susretea Chelsea je imao još nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon meča izvršeno je žrijebanje parova, te će se u polufinalu FA Cupa sastati Chelsea - Tottenham i Arsenal - Manchester City.