Zaslužena nagrada
33

Kante najbolji igrač Premiershipa u sezoni 2016/17

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Udruženje profesionalnih nogometaša u Engleskoj izabralo je francuskog veznjaka londonskog Chelseaja N'Gola Kantea za najboljeg igrača sezone 2016/17.

Kante (26), koji je u prošloj sezoni osvojio titulu s ekipom Leicester Cityja, priznanje je odnio ispred saigrača Edena Hazarda, Tottenhamovog napadača Harryja Kana, napadača Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića, Evertonovog napadača Romela Lukakua i Arsenalovog Alexisa Sancheza, prenosi STA.

"Priznanje mi mnogo znači. Velika čast je biti izabran za igrača sezone", rekao je Kante, koji je i ove godine na dobrom putu da osvoji naslov prvaka Engleske jer Chelsea vodi na ligaškoj tabeli.

Ako mu to uspije, postat će prvi nogometaš u historiji engleskog nogometa koji je osvojio uzastopne naslove s dva različita kluba.

Kante je treći Chelseajev nogometaš s tim priznanjem, a prije njega dobili su ga John Terry (2004/05) i Hazard (2014/15).

Tottenhamov vezni igrač Dele Alli drugu godinu zaredom dobio je priznanje za najboljeg mladog nogometaša, nakon što je postigao 16 golova i deset asistencija za trenutno drugoplasirani tim lige.