Finci raspoloženi
27

Kanerva i Pukki optimisti: Nadamo se pobjedi protiv reprezentacije BiH

Piše: N. K.
Održana konferencija za medije finske reprezentacije (Foto: H.B./Klix.ba)
Održana konferencija za medije finske reprezentacije (Foto: H.B./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Tampereu igrati treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Finske, čiji je selektor Markku Kanevra u superlativima govorio o našem timu, ali istakao kako se nada pobjedi.

"Očekuje nas jaka utakmica. Dosta će zavisiti i od vremena, ali sve su prilike da će nas ono poslužiti. Igramo protiv jakog protivnika kojem ipak nedostaje nekoliko igrača. Međutim, imaju toliko kvalitete da nam mogu pružiti dosta otpora. Nadam se da će utakmica biti dobra i da ćemo biti zadovoljni na kraju. Susret je važan, ali definitivno nije odučujući za kvalifikacije. Ipak, nadam se da ćemo sutra pred punim stadionom pobijediti i prestići BiH na tabeli. Također, nadam se da će publika biti naš 12. igrač", rekao je Kanevra.

Markku Kanerva (Foto: H.B./Klix.ba)
Markku Kanerva (Foto: H.B./Klix.ba)

Selektor Finske je podvukao da je najbitnije da se njegova ekipa fokusira na svoju igru i taktiku.

"Bitno je da mi držimo sredinu terena kako bi mogli zadržati brze krilne igrače BiH. Znamo i koliko su snažni te kvalitetni. Nedostaje im Pjanić, ali svejedno je tu puno kvalitetnih igrača. Tu je i Džeko koji je, također, jako snažan. Moramo obratiti pažnju na njega", poručio je Kanveru.

Najbolji finski igrač Teemu Pukki ističe da je za sjajne rezultate na domaćem terenu zaslužna odlična atmosfera među igračima.

Teemu Pukki (Foto: H.B./Klix.ba)
Teemu Pukki (Foto: H.B./Klix.ba)

"Pred domaćom publikom lijepo se osjećamo, tako da je i to vjerovatno jedan od razloga za odlične rezultate. Nadam se da će naša odbrana sutra zadržati Džeku bez pogotka, a nama će možda biti dovoljan i jedan gol na dođemo do pobjede. Nakon završene sezone bio mi je potreban mali odmor nakon teške sezone u prvenstvu. Nakon toga sam počeo trenirati samostalno, a onda i zajedno s igračima nakon okupljanja u kampu", istakao je Pukki.

Podsjetimo, utakmica između Finske i BiH igra se u subotu s početkom od 18:00 sati.