Pronašao je dom
39

Kane se svečanom fotografijom oprostio od hotela u kojem je potrošio pravo bogatstvo

D. P.
Kane s uposlenicima hotela (Foto: Facebook)
Kane s uposlenicima hotela (Foto: Facebook)
Jedan od najboljih napadača današnjice Harry Kane lijepom fotografijom oprostio se od uposlenika hotela u kojem je živio na startu svog života u njemačkoj Bundesligi.

Od svog dolaska iz Tottenhama u Bayern, Kane je živio u hotelskoj sobi. Riječ je o luksuznom hotelu u centru Munchena u kojem je potrošio nevjerovatnih 1,22 miliona eura.

Najbolji strijelac Engleske i Tottenhama u historiji nije želio kupovati "prvu" kuću koju je vidio pa je nekoliko mjeseci živio u hotelu, dok ne pronađe vilu koja odgovara njemu, supruzi i njihovo četvero djece.

Englez je u decembru iselio iz hotela, a vila u koju je uselio nekada je pripadala francuskom nogometašu Lucasu Hernandezu, koji je napustio Bayern u čije redove je Kane stigao krajem prošlog ljeta.

Danas se zvijezda Engleske oprostila od uposlenika hotela. Kane je objavio svečanu fotografiju i poklonio rukovodstvu svoj dres.

"Velika zahvalnica svim uposlenicima hotela koji su učinili da se osjećam kao kod kuće od dolaska u Minhen. Odigrali su važnu ulogu u tome da se uklopim tako dobro. Thomas Muller je bio zabrinut da li će soba biti premala (zbog donošenja lopti nakon hat-trickova op.a.), tako da je došlo vrijeme da se preselim u vlastiti dom s porodicom", napisao je Kane.

Inače, nevjerovatni Kane već je postigao 21 gol uz pet asistencija u samo 16 nastupa u Bundesligi što je početak kakav niko nikada nije zabilježio u historiji ove lige odmah nakon dolaska.