Nije je stigao vidjeti
27

Kamerunskom reprezentativcu svijet se srušio: Umjesto meča karijere, oplakuje kćerku (5)

D. P.
Ganago nije stigao vidjeti posljednji put svoju kćerku (Foto: Twitter / Nantes)
Ganago nije stigao vidjeti posljednji put svoju kćerku (Foto: Twitter / Nantes)
Nogometni reprezentativac Kameruna Ignatius Ganago saznao je katastrofalnu vijest o smrti svoje petogodišnje kćerke.

Ganago (23) s dosta uspjeha nastupa u Evropi. Član je francuskog Nantesa, a za reprezentaciju Kameruna upisao je 11 nastupa.

Međutim, za razliku od sportskog terena, gdje mu sve ide kako treba, u privatnom životu saznao je najtužniju moguću vijest - to da je njegova petogodišnja kćerka tragično preminula.

Klub Lige 1 potvrdio je na zvaničnoj stranici ovu užasnu vijest i saopćio da Ganago neće igrati evropsku utakmicu protiv Juventusa u četvrtak, a riječ je o nokaut-fazi Evropske lige. Dobio je slobodne dane kako bi se mogao oprostiti od svoje kćerkice.

Ganago se odmah vratio u svoju domovinu. Potvrđujući vijest na Twitteru, Nantes je u znak počasti napisao: "Klub je u žalosti. Puno mislimo na tebe i uz tebe smo kroz ovo strašno iskušenje.

Nantes je također zacrnio svoje profilne slike na svim društvenim mrežama, dok su se i fanovi priključili oplakivanju užasnog gubitka za svog napadača.

Francuski L'Equipe je objavio srceparajuće detalje ove tragedije. Njegova kćerka, koja živi s majkom u Kamerunu, razboljela se u kratkom periodu. Ganago je odmah krenuo kući u Kamerun, ali nije stigao na vrijeme da posljednji put vidi živu kćerkicu.

Mediji nisu objavili koji je razlog smrti petogodišnjakinje.