Nije zadovoljan
26

Kamerunski ministar sporta tjera Clarencea Seedorfa s klupe nogometne reprezentacije

K. H.
Clarence Seedorf (Foto: EPA-EFE)
Clarence Seedorf (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni nogometaš Clarence Seedorf nakon manje od godinu dana na klupi reperzentacije Kameruna napustit će funkciju selektora i to na insistiranje ministra sporta u ovoj državi.

Kamerun je ispao u osmini finala Afričkog kupa nacija nakon poraza od Nigerije rezultatom 3:2, a rana eliminacija iz ovog takmičenja razočarala je ministra sporta u ovoj državi Narcissea Mouellea Kombija koji je zatražio da Seedorf napustio klupu reprezentacije.

U izjavi za tamošnje medije, Kombi je rekao da je Kamerun igrao dosadno, neefikasno, predvidivo i bez pravog lidera u ekipi, a za sve to okrivio je upravo Seedorfa koji je prema njegovom mišljenju glavni krivac za takav rasplet situacije.

"Postavlja se pitanje da li treba zadržati gospodina Seedorfa. Pitao sam predsjednika Nogometnog saveza Kameruna da se saradnja prekine u skladu s postojećim ugovorom. Kamerunski igrači su igrali neefikasno, dosadno, igrali su predvidivo i takođe nisu imali pravog lidera u ekipi. Eliminisani su zato što nisu mogli da naprave jak tim koji bi bio konstantan, a Seedorf nije mogao kontrolisati grupu i uvesti disciplinu", kazao je ministar Kombi.

Mediji u ovoj državi objavili su da Seeford nema dobar odnos s brojnim igračima u ekipi, a također se pojavila informacija da je ovaj proslavljeni stručnjak ušao u konflikt s pomoćnikom Patrickom Kluivertom koji bi u slučaju njegovog odlaska mogao postati novi selektor.

Seedorf je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri trenirao Milan, Shenzhen i Deportivo, a ovo mu je bio prvi selektorski posao.