|

Kamerunci smijenili selektora Denisa Lavagneu

Kamerunci smijenili selektora Denisa Lavagneu
0
T
Totalsport
14.9.2012. u 11:24
1
komentara
0

dijeljenja
Kamerunci smijenili selektora Denisa Lavagneu Denis Lavagne
Francuski stručnjak Denis Lavagne više nije selektora kamerunske nogometne reprezentacije. Otkaza ga je koštao prošlosubotnji 2-0 poraz kod Zelenortskih Otoka u prvoj utakmici baraža za Kup nacija iduće godine.
Nakon katastrofalne igre i poraza u Praiji bijesni su navijači huliganskim napadima pokušali oštetiti zgradu Kamerunskoga nogometnog saveza, u čemu ih je morala sprečavati policija.

Uzvrat se igra 13. idućeg mjeseca i u savezu su se opredijelili na šok-terapiju, što je u izjavi za nacionalnu radijsku kuću potvrdio ministar sporta Adoum Garoua.

Tim će privremeno preuzeti Jean-Paul Akono, Kamerunac koji je olimpijsku reprezentaciju svoje države 2000. godine u Sydneyju doveo do zlatne olimpijske medalje.

Privremeno je, nakon smjene Baska Javiera Clementea, dužnost obavljao i Lavagne sve dok prije samo tri mjeseca nije potpisao stalni ugovor.

Afričkoj je nogometnoj velesili ugrožen nastup na kontinentalnom prvenstvu koje se početkom iduće godine održava u Južnoafričkoj Republici nakon što su Kamerunci, inače četverostruki pobjednici takmičenja, već propustili ovogodišnju smotru u Ekvatorskoj Gvineji i Gabonu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...