Samuel Eto'o
0

"Kamerun može do naslova na SP-u"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Interov kamerunski napadač Samuel Eto'o smatra da će u potpunosti obilježiti 2010. godinu osvajanjem naslova u Seriji A, kao i onog na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

"Ove se godine SP po prvi puta igra u Africi i, iako će biti teško, postoji velika šansa da ga osvojimo baš mi", tvrdi 28-godišnji bivši napadač Barcelone.

"Uistinu u to vjerujem, ali šansu imaju i ostale afričke nacije pune igrača s velikim iskustvom igranja u Europi. Među njih ubrajam Obalu Slonovače, Nigeriju, a mogao bi i domaćin doći do trijumfa. Bio bih sretan da baš ja podignem trofej namijenjen najboljem u Johannesburgu", dodao je Kamerunac i okrenuo se talijanskom nogometnom prvenstvu u kojem njegova ekipa brani naslov.

U ovom trenutku, nakon 28. odigranih utakmica, Inter ima čelno mjesto na tabeli sa 58 osvojenih bodova, odnosno četiri više od gradskog rivala Milana, te sedam ispred Rome.

"Bit će potrebno tu prednost dodatno povećati, a potom se okrećemo Ligi prvaka. Chelsea je jedna od najboljih ekipa svijeta, ali možemo je izbaciti", zaključio je Eto'o, napadač milanskog sastava koji će u uzvratu osmine finala u Londonu braniti stečenu prednost iz prve utakmice (2-1).