Afričke kvalifikacije za SP
2

Kamerun i Obala Bjelokosti krenuli pobjedama

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometne reprezentacije Kameruna i Obale Bjelokosti pobjednički su startale u afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kamerun je sa 1-0 savladao Demokratsku Republiku Kongo u Yaoundeu, dok je Obala Bjelokosti u Abidjanu bila bolja od Tanzanije 2-0.

Pobjedu Kamerunu u sklopu grupe J donio je napadač Mainza Eric Maxim Choupo-Moting golom iz jedanaesterca u 58. minuti koji je prethodno sam izborio. Kamerunci love svoj rekordni sedmi nastup na svjetskim prvenstvima nakon Mundijala 1982., 1990., 1994., 1998., 2002. i 2010. godine. Ekipa Denisa Lavagnea propustila je izboriti nastup na Afričkom kupu nacija u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji i sada traži povratak kontinuitetu nastupa na velikim natjecanjima.

U grupi C Obala Bjelokosti je trijumfirala 2-0 protiv Tanzanije golovima Salomona Kaloua iz 18. i Didiera Drogbe iz 76. minute, a posao je "slonovima" bio olakšan budući su od 70. minute igrali s igračem više nakon isključenja Aggreya Morrisa.

Od ostalih utakmica spomenimo još prvu pobjedu Srednjeafričke Republike u kvalifikacijama za SP. U sklopu grupi A slavili su 2-0 u domaćem Banguiju protiv Bocvane dvama golovima Foxija Kethevoame.

 Afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, 1. kolo:

grupa A

Srednjoafrička Republika - Bocvana 2-0

grupa B Sierra Leone - Zelenortska Republika 2-1 Tunis - Ekvatorijalna Gvineja 3-1

grupa C

Gambija - Maroko 1-1

Obala Bjelokosti - Tanzanija 2-0

grupa D Sudan - Zambija 2-0

grupa E

Burkina Faso - Kongo (u toku)

grupa F

Kenija - Malawi 0-0

grupa H

Alžir - Ruanda (kasnije)

grupa I

Kamerun - DR Kongo 1-0   grupa J

Senegal - Liberija (kasnije)