Dobri prijatelji
84

Kamere zabilježile trenutak: Kovač i Salihamidžić u "fizičkom sukobu" zbog spornog penala

Klix.ba
Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta iznenađujuće su savladali Bayern u finalu Kupa Njemačke rezultatom 3:1, a jedna situacija u kojoj su se Niko Kovač i sprotski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić privukla je puno pažnje njemačke javnosti.

Iako je Bayern prije finalne utakmice važio za velikog favorita, ekipa Nike Kovača koja je definitivno najveće osvježenje u ovogodišnjem izdanju njemačke Bundeslige upisala je veliku pobjedu i ovu sezonu završili su izuzetno važnim i cijenjenim trofejom pobjednika kupa.

Sama utakmica ponudila je odličan nogomet i s jedne i s druge strane, a jedna situacija koja se desila pored terena privukla je puno pažnje javnosti u Njemačkoj. Naime, kod rezultata 2:1 za Eintracht, iz tabora Bayerna tražili su najstrožiju kaznu nakon prekršaja nad Martinezom, no sudija je uz pomoć VAR-a odlučio da nije riječ o faulu za kazneni udarac.

U tom trenutku, nastala je gužva pored aut-linije jer je sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmidžić želio razgovarati sa četvrtim sudijom, a u sve se uključio trener Frankfurta Niko Kovač kojeg je popularni Braco odgurnuo od sebe, na šta mu Hrvat nije ostao dužan.

Ovu situaciju snimile su kamere na utakmici, a od ranije je poznato da su Salihamidžić i Kovač izuzetno dobri prijatelji i da je bivši bh. igrač jedan od najzaslužnijih za dolazak hrvatskog trenera na mjesto šefa stručnog štaba Bayerna.