Dok je trajalo slavlje
160

Kamere zabilježile svađu Salihamidžića i direktora Bayerna, velikom Brazzi nije bilo svejedno

S. G.
Hasan Salihamidžić jučer je razriješen dužnosti sportskog direktora Bayerna i pored toga što je Bavarski gigant jučer u nevjerovatnom raspletu osvojio još jednu titulu u Bundesligi.

Tim iz Minhena slavio je na gostovanju u Kolnu sa 2:1, dok je Borussija pred svojim navijačima remizirala sa Mainzom, pa je titula završila u Bayernovim vitrinama.

Svega par minuta nakon završetka jučerašnje utakmice pojavila se vijest kako je Hasan Salihamidžić dobio otkaz u Bayernu, gdje je godinama obavljao funkciju sportskog direktora kluba.

Kamere su na tribinama stadiona u Kolnu zabilježile razgovor popularnog Brazze i direktora bavarskog giganta Herberta Hainera, a mnogi smatraju da je upravo ovo trenutak kada je Salihamidžić sazao da je bivši.

Bayern je ove sezone ispao iz njemačkog Kupa još u četvrtfinalu, dok je u istoj fazi takmičenja ispao od Manchester Cityja u Ligi prvaka.

Sezona je jučer koliko-toliko spašena osvajanjem Bundeslige, no to očigledno nije zadovoljilo apetite čelnih ljudi najtrofejnijeg njemačkog kluba.