Nogomet
116

Kako živi najskuplji igrač svijeta: Velšani u Francusku za Balea poveli i frizera

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: EPA)
Gareth Bale (Foto: EPA)
Gareth Bale je najskuplji nogometaš svijeta svih vremena, a ovaj Velšanin i živi u skladu s tim.

Real Madrid je 2013. godine Tottenhamu platio 100,8 miliona za Balea koji godišnje u španskom klubu zarađuje preko 19 miliona eura. Svog najskupljeg i najboljeg igrača Velšani iznimno paze dok se pripremaju za Euro 2016 u Francuskoj.

Kako prenosi Daily Mail, Bale u kampu Velsa na raspolaganju ima i vlastitog frizera.

Vels je od UEFA-e dobio 8 miliona eura bonusa za učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ova zemlja je većinu tog novca odlučila potrošiti kako bi se ekipa u Francuskoj što bolje pripremila.

"Ne želimo biti turisti u Francuskoj. Potrošili smo sav novac kako bi ekipa imala najbolje uslove za igru", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Velsa Jonathan Ford.

Velšani su tokom boravka u Francuskoj odsjeli u luksuznom hotelu Novotel Thalassa Dinard i to po izboru trenera Chrisa Colemana.

Tri mjeseca prije ulaska u trening kamp u Francuskoj, Velšani su poslali svoje ljude da pripreme teren na najbolji mogući način. Cilj je bio da travnjak bude što sličniji terenima na kojima će u zvaničnim utakmicama Evropskog prvenstva nastupiti Vels.

"Za igrače smo osigurali nove hardvere i softvere, najsavremeniju opremu, zahvaljujući kojoj će moći da razumiju bolje šta se od njih očekuje u taktičkom smislu", rekao je Ford.

Dodao je da su unajmili i ljude koji su se raspitivali o restoranima i hemijskim čistionicama u blizini.

"Svaki detalj nam je bitan", rekao je Ford.