Nogomet
16

Kako su lažni šeici uzeli "dušu" od čelnika holandskog drugoligaša Den Boscha

Klix.ba
Dokaz da je moderni nogomet postao rob globalnih trendova i novca dolazi iz Holandije, gdje su lažni šeici dobili sve ustupke od čelnika holandskog drugoligaša Den Boscha, naravno u zamjenu za novac.

Očajni u želji da svoj klub izvuku na površinu, oni su ogoljeni u jednoj skrivenoj kameri emitovanoj u holandskoj emisiji PowNews, a koja je imala za cilj da istraži koliko su holandski klubovi spremni daleko da odu, kako bi u nogomet doveli strane investitore.

Zvaničnici Den Boscha su tako pokazali da su spremni prodati i dušu kluba u zamjenu za petrodolare za Bliskog istoka, prenose Sportske.net.

Tokom tajnog snimanja pregovora između lažnih šeika i direktora kluba, zvaničnici Den Boscha su krajnje otvoreno govorili o spremnosti da se odmah odreknu trenera, promijene ime kluba u Den Bosch Zmajeve, te da promijene boju dresova kako bi dobili novac za finansiranje transfera.

Ono što je izazvalo najveću pažnju u Holandiji je 'dogovor' na koji su direktori pristali, a koji garantuje da klub neće dozvoliti da u ekipi igraju nogometaši homoseksualnog opredeljenja, dok se također razgovaralo i o ukidanju prodaje alkohola u klubu, kao i pravljenju odvojenih ulaza u stadion za muškarce i žene.