Poruke u svlačionici
167

Kako se Željezničar motivisao za derbi: "Mirvić je rezervisao restoran za večeras"

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Željezničar je u nedjelju s visokih 3:0 savladao Sarajevo na stadionu Grbavica, a ekipa stranice 1921.tv je otkrila kako su se Plavi motivirali za veliki derbi.

U 50. epizodi emisije "Iza mreže" na Youtubeu ekipa 1921.tv-a je pratila dešavanja prije, tokom i nakon utakmice.

Na samom početku emisije tokom posjete svlačionici Željezničara (od 1:25 minute) otkrivene su motivacione poruke koje su bile polijepljene u svlačionici.

Na jednom papiru je napisana izjava štopera Sarajeva Miomira Đuričkovića: "...ali se nadam da će se svaki napadač upisati makar po jednom i da ćemo slaviti visokim rezultatom", a na drugom je stajala informacija o tome da je Bordo tim već organizovao proslavu pobjede u sarajevskom derbiju.

"Pouzdana i tačna informacija. Mirvić je rezervisao kompletan restoran 'Bosna' na Ilidži za večeras. Neka neko sa stručnim štabom porazgovara, pa ako Bruno misli da će ta činjenica podići motiv igračima, neka im saopšti", stoji u poruci.

Očito, riječi nogometaša Sarajeva i informacija o zakazanom slavlju Sarajeva je dodatno motivirala igrače Željezničara koji su zahvaljujući pogotku Amera Hiroša i dva Marina Galića slavili ubjedljivu pobjedu.