Zanimljiva anegdota
30

Kako se Riise odlaskom u McDonald's osvetio siledžiji koji ga je tukao u školi

N. K.
Nekadašnji norveški nogometaš Jon Arne Riise prisjetio se anegdote u kojoj je riješio svesti račune sa siledžijom koji ga je maltretirao u školskim danima.

Sve se odigralo malo nakon osvajanja Lige prvaka s Liverpoolom u čuvenom finalu protiv Milana, nakon 3:3 i boljeg izvođenja penala.

Riise se nekoliko dana nakon te noći vratio u Norvešku, gdje je u jednom od McDonald'sovih restrorana sjeo i naručio obrok budući da je dobro znao koga će tamo sresti.

Naime, imao je informaciju da upravo u tom restoranu radi njegov poznanik iz djetinjstva za kojeg ga ne vežu lijepe uspomene.

"Momak koji me je maltretirao kad sam bio dijete je radio u tom McDonald'su. Nemam ništa protiv toga, to nije loše, ali ja sam tada upravo postao evropski prvak. Naručio sam 'Happy Meal' kako bih izrazio svoja osjećanja. On je vidio mene, ja sam vidio njega. Sve mu je bilo jasno. Dobio sam hranu i otišao iz restorana. Bilo je zaista sjajno vidjeti njegov izraz lica... U sebi sam govorio 'pravo tebi u facu'", ispričao je Riise ovu anegdotu iz svog života za kanal Stadium Astro.