Imaju i nove simbole
11

Kako se Fabregas "izgubio" u novom trening centru Arsenala: Kao da nikada nisam bio tu

K. H.
Fabregas u trening centru Arsenala (Foto: Instagram)
Fabregas u trening centru Arsenala (Foto: Instagram)
Proslavljeni španski nogometaš Cesc Fabregas priznaje da se po povratku u trening centar Arsenala jako iznenadio zbog načina na koji je menadžer ovog kluba Mikel Arteta u potpunosti promijenio kompletan njegov izgled, a uz to je pronašao i način za dodatnu motivaciju igračima.

Fabregas, koji je 110 puta nastupio za Španiju, igrao je za Arsenal, Barcelonu, Chelsea i Monako tokom karijere, no čini se da je najbolje partije pružao u dresu Topnika čiji je postao i najmlađi kapiten u historiji. Nakon toga, uslijedio je transfer u Barcelonu, što je bio veliki udarac za tadašnju ekipu koju je trenirao Arsene Wenger.

Klub mu je, ipak, ostao u srcu, a Fabregas je uvijek rado viđen gost na Emiratesu, bez obzira na to što je iz Barcelone pojačao Chelsea, s kojim je postao prvak Engleske. Kaže kako je imao sreću da se vrati u Arsenalov trening kamp, ali da se tamo mnogo stvari promijenilo.

"Imao sam sreću da nedavno dođem u Arsenalov trening kamp, a iskreno, osjećao sam se kao da nikada nisam bio tu. Mnogo toga se promijenilo, a menadžer trening centra mij e rekao da je 95 posto zasluga za to snosi Mikel Arteta. Promijenio je sve, prvenstveno percepciju u posljednjih nekoliko godina, mnogo pozitivnih poruka je po cijelom trening centru, mnogo su veći objekti, bolja je oprema, tereni, ma sve što vam može pasti na pamet", rekao je Fabregas.

"Također, na ulazu imaju simbol Premiershipa, ali koji je prazan i bez trofeja. Mislim da tako želi poslati poruku kako oni mogu staviti trofej na to mjesto. Svaki dan igrači prolaze tim putem, vide Premiership, ali samo simbol tog takmičenja", otkriva Fabregas i dodaje:

"To je inspiracija i poruka za igrače koji prolaze tim putem. Dokažite se i donesite taj trofej. Promijenio je mentalitet od odlaska Arsenea Wengera, uradio je fantastičan posao."

Arsenal je trenutno lider Premiershipa sa 50 osvojenih bodova iz 19 odigranih mečeva, što je pet više od Manchester Cityja, koji ima i utakmicu više.