Ovo je morao zabiti
17

Kako je Ter Stegen u 95. minuti spasio Barcelonu poraza i nestvaran promašaj Nolita

K. H.
Golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen u 95. minuti spasio je svoj klub od poraza od Celte u Vigu nakon što je, uz dozu sreće, odbranio udarac Nolitu koji se ja svega nekoliko metara promašio prazan gol.

Barcelona je sve do finiša meč, odnosno do 88. minute imala vodstvo od 2:1, ali onda Iago Aspas pogađa iz slobodnog udarca i svom timu, na kraju će se ispostaviti, donosi jedan bod u ovom meču, a treba reći i to da je Ter Stegen loše postavio živi zid te da dio krivice za ovaj gol ide i njemu na dušu.

Ipak, ako je bio barem jedan način da se iskupi za to, to je uradio u 95. minuti kada je sjajno odbranio udarac Nolita sa svega nekoliko metara, a može se reći i da je napadač Celte iz Viga mogao puno bolje reagovati u ovoj situaciji i bolje šutirati u nebranjni dio mreže.

On je šutirao više po sredini gola, što je dalo vremena i prostora Ter Stegenu da stigne loptu, odbrani je i na kraju svom timu donese makar i jedan bod.

Barcelona nakon ovog remija ima bod više od Real Madrida koji će u nedjelju igrati protiv Espanyola na gostujućem terenu.