Svi su bili protiv njega
15

Kako je Ten Hag pristupom oduševio Fernandesa: Dužnik sam mu zbog načina na koji me zaštitio

K. H.
Bruno Fernandes i Erik Ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Bruno Fernandes i Erik Ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Manchester Uniteda Bruno Fernandes kaže da se osjeća dužnim prema menadžeru Crvenih đavola Eriku Ten Hagu zbog povjerenja i podrške koju mu je ukazao nakon utakmice protiv Liverpoola, kada je bio na velikom udaru javnosti.

Liverpool je u tom meču deklasirao Manchester United i najvećeg rivala pobijedio nevjerovatnim rezultatom 7:0, a nakon te utakmice tamošnji mediji i legende Manchester Uniteda najviše su kritikovali upravo Fernandesa, koji se šetkao po terenu i bio daleko najlošiji pojedinac u svom timu.

Kritike su išle toliko daleko da se tražilo i oduzimanje kapitenske trake za ovog igrača, s obzirom na to da je on kapiten kada Harry Maguire nije na teren, no Ten Hag je stao u njegovu odbranu i rekao da je Fernandes "prava inspiracija" za sve u klubu. Sada je Portugalac govorio o tome da je došlo vrijeme da mu se oduži.

"Znam da je menadžer zadovoljan jer dajem sve od sebe na treninzima, na utakmicama i zbog načina na koji pokazujem emocije i strast. On veoma dobro zna da mi je stalo, a kada je tako, onda nekada možeš raditi stvari koje inače ne bi radio. Ipak, nikada ne bih uradio nešto zbog čega bi menadžer izgledao loše, nešto zbog čega bi moji saigrači izgledali loše ili bilo šta što je loše za tim i Manchester United kao klub. Ten Hag to zna i zato je na mojoj strani", rekao je Fernandes pa nastavio:

"Mislim da je to dobro, jer na taj način mi pokazuje poštovanje i pokazuje da će me uvijek zaštititi. Ali, kada je već tako, onda i uvijek ima najveće zahtjeve, što je i logično jer ako nekoga štitiš, onda želiš i da ti on uzvrati."

Portualac kaže da je Ten Hag na pravi način riješio sve probleme i motivisao ga za dalje.

"Kada se to desilo, pozvao me u svoju kancelariju dva ili tri puta i rekao: 'Slušaj, moramo ovo promijeniti, mislim da možemo drugačije'. Pokazao mi je poštovanje", rekao je Bruno.

Fernandes je u ovoj sezoni odigrao ukupno 58 mečeva za Manchester United u svim takmičenjima, a postigao je 13 pogodaka te upisao 15 asistencija. Njegov tim sada očekuje finale FA Cupa protiv Manchester Cityja.