Pogledajte pogodak
36

Kako je Španija u 88. minuti pobijedila Italiju: Pogodio je igrač (33) koji će zamijeniti Benzemu

K. H.
Trenutak kada je Španija došla do pobjede (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Španija došla do pobjede (Foto: Screenshot/Youtube)
Nogometaši Španije plasirali su se u finale Lige nacija nakon što su sinoć pobijedili selekciju Italije rezultatom 2:1, a gol za pobjedu postigao je igrač kojeg u svoje redove želi dovesti Real Madrid - Joselu.
Španija je od treće minute imala vodstvo nakon što je Yeremy matirao golmana Italije, no Azzurri se vraćaju samo sedam minuta nakon toga, kada je Immobile iz penala pogodio za 1:1.

Kada se očekivalo da će utakmica završiti remijem i da će se opet igrati produžeci, kao što je to bilo u meču između Nizozemske i Hrvatske, Španija dvije minute prije kraja meča ponovo dolazi u vodstvo.

Strijelac je bio rezervista Joselu, koji je imao mnogo sreće nakon što mu se lopta odbila direktno nogu poslije udarca Rodrija. U prvi mah činilo se da je sigurno riječ o nedozvoljenoj poziciji, ali je usporeni snimak pokazao je da Acerbi nije "izašao" na vrijeme.

Joselu (33) je jedini igrač kojeg Real Madrid trenutno razmatra kao pojačanje u napadu, nakon što su odbili platiti za Havertza više od 50 miliona eura te im se ne sviđa ni opcija da za Harryja Kanea plate više od 100 miliona eura.

Napadač Espanyola, reprezentativac Španije i najbolji španski strijelac u prošloj sezoniLa Lige je postigao 16 golova.

Španija će u finalu Lige nacija igrati protiv Hrvatske, a ovaj duel je zakazan za nedjelju u 20:45 sati. Ranije tog dana Italija i Nizozemska će igrati utakmicu za treće mjesto.