Nevjerovatna reakcija
0

Kako je Halilhodžić ponizio bivšeg turskog reprezentativca: Najviše me rastužio trenutak kada sam ga upoznao

E. K.
Vahid Halilhodžić dok je vodio Trabzon (Foto: Twitter)
Vahid Halilhodžić dok je vodio Trabzon (Foto: Twitter)
Turski nogometaš İshak Doğan je u razgovoru za tamošnje medije istakao da ga je najviše rastužio momenat kada je upoznao Vahida Halilhodžića.

Halilhodžić je svojevremeno radio u ekipi Trabzonspora, a u to vrijeme je Dogan stigao u redove pomenutog turskog sastava.

No, bosanskohercegovački stručnjak ga nije prepoznao kada mu je ovaj nogometaš prišao u restoranu te je mislio da hoće da se fotografiše s njim.

"Došao sam iz Karabukspora u Trabzonspor i u to vrijeme sam igrao za reprezentaciju. Odlazak u Trabzon nije bila greška, ali me najviše rastužio trenutak kada sam upoznao Vahida Halilhodžića. Upoznao sam ga u restoranu, došao sam do njega i pružio mu ruku, a on je mislio da hoću da se fotografišem s njim", rekao je Dogan te dodao:

"'Ne gospodine, ja sam Ishak koji je tek stigao u ekipu', odgovorio sam mu. 'Koju poziciju igraš?', upitao me. To nisu bile dobre stvari za jednog nogometaša, na kraju krajeva igrao sam u reprezentaciju pa sam nakon toga izgubio motivaciju prije nego li sam počeo igrati za Trabzon".

Dogan je karijeru počeo u Wattenscheidu, a još je igrao za drugi tim Arminije kao i Ankaragucu, Karabukspor, Trabzonspor, Eskisehirspor, Samsunspor, Giresunspor te Kahramanmaras i Sprockhovel.

U ljeto 2014. godine Trabzon je za njega platio 2.35 miliona eura, ali je ovaj klub napustio u ljeto 2016. godine kada se vratio u Karabukspor.

Za reprezentaciju Turske je odigrao četiri utakmice i nije se upisao u strijelce.

S druge strane Halilhodžić, koji je u Trabzon stigao u julu 2014. godine, turski klub je napustio u novembru nakon svega 12 utakmica.