Tuga u slavnoj porodici
0

Kako je Fergusonova preminula supruga "donijela" Unitedu brojne trofeje uključujući Ligu prvaka

D. P.
Cathy i Sir Alex bili su u braku impresivnih 60 godina (Foto: Twitter)
Cathy i Sir Alex bili su u braku impresivnih 60 godina (Foto: Twitter)
Legendarni nogometni stručnjak Sir Alex Ferguson oplakuje smrt svoje supruge Cathy, a dama koja je jučer preminula u Cheshireu ostavila je ogroman utjecaj na trofeje koje je njen suprug osvajao u Manchester Unitedu.

Slavni stručnjak jučer je dočekao najteže moguće vijesti pošto je njegova supruga Cahty preminula u 84. godini nakon impresivnih 60 godina braka, velike ljubavi i podrške.

Oglasili su se i iz Manchester Uniteda te pružili podršku svom najslavnijem stručnjaku u historiji. Engleski mediji su nakon njene smrti pokušali objasniti koliki je utjecaj Cathy imala na rezultate i trofeje Manchester Uniteda.

Cathy i Sir Alex bili su u braku nevjerovatnih 60 godina i dobili su tri sina, Darrena, Jasona i Marka. Cathy je bila njegov dugogodišnji oslonac i velika podrška u stvaranju karijere kakva još nije viđena u svijetu nogometa.

Engleski mediji otkrili su da je njegova pokojna supruga zaslužna za osvajanje brojnih trofeja Manchester Uniteda jer je "natjerala" Sir Alexa da ne završi karijeru u prvom navratu kada je to želio.

Njena ljubav prema suprugu bila je tolika da ga je uvjerila da odustane od mirovine, iako je Sir Alex Ferguson već donio odluku. To se dogodilo prije 21 godine, a nakon toga Manchester United je osvojio čak pet titula Premier lige te četiri trofeja u različitim kupovima.

Čak se navodi da mu nije predlagala da nastavi trenersku karijeru, već da je inzistirala na tome. Ipak, najveći uspjeh tog vremena nakon razgovora bio je osvajanje Lige prvaka. Englezi navode i da bi historija Manchester Uniteda bila potpuno drugačija da nije bilo pokojne Cathy.

"Ona je oslonac naše porodice. Na njoj je teret odgoja naša tri sina. Pokazali su se kao fantastični sinovi i ljudi i na tome moramo zahvaliti Cathy, koja je bila tako sjajna supruga i majka. Bez njene neizmjerne podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće", poručio je Sir Alex u svojoj autobiografiji.