"Anelka: Neshvaćen"
12

Kako je Anelka razočarao u Real Madridu: Prvi dan je bio početak noćne more

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nicolas Anelka nakon više od 20 godina snimio je dokumentarni film, otvorio dušu i rekao koje je sve probleme u imao nakon što je 1999. godine potpisao za Real Madrid.

Francuz je u dokumentarcu "Anelka: Neshvaćen", koji je objavljen u srijedu na Netflixu, opisao šta se dešavalo nakon što je kao veliko pojačanje stigao iz Arsenala u Real Madrid.

On je u najveći španski klub stigao u transferu vrijednom 25 miliona eura, a saigrači iz svlačionice ga nikada nisu prihvatili.

"Nakon što sam predstavljen na konferenciji za medije, otišao sam u svlačionicu i kako je koji igrač dolazio, govorio mi je da sam sjeo na njegovo mjesto. Izvinio sam se svima i pitao mogu li sjesti na neko drugo mjesto, ali uvijek bi došao onaj čije je mjesto i rekao da tu ne mogu. To se dogodilo 20-ak puta. Odmah sam se zapitao šta radim u toj svlačionici, ono što sam doživio taj dan je bilo samo početak noćne more", rekao je Anelka i nastavio:

"Na meni je bio ogroman pritisak i svaki dan sam bio u medijima. Na terenu stvari nisu bile sjajne, a uz sve to nisam mogao imati ni privatni život. Nisam mogao ništa, zamislite da imate 20 godina i idete niz ulicu, a sve što uradite će biti tema razgovora i već sutra će biti u novinama", prisjetio se Anelka.

Anelka se u Real Madridu zadržao samo jednu sezonu, nakon čega je igrao za PSG, Liverpool, Manchester City, Fenerbahče, Bolton, Chelsea, Juventus, WBA i Mumbai.