Pomalo iznenađujuće
17

Kako izgledaju proslave u Emiratima: Pjanić s trofejem kružio gradom, dočekali ga vatreno

D. P.
Vatren doček za osvajače Kupa (Foto: Sharjah TV)
Vatren doček za osvajače Kupa (Foto: Sharjah TV)
Nogometaši Sharjaha osvojili su sinoć Predsjednički kup Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nakon finala uslijedila je proslava u kojoj je Miralem Pjanić kružio gradom s osvojenim trofejem.
Kako se nogomet u arapskim zemljama tek razvija, tako je zanimljivo vidjeti i kakve proslave trofeja priređuju navijači u ovim zemljama. Sinoć smo imali primjer vidjeti kako to izgleda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pjanić je sa svojim Sharjahom osvojio trofej Predsjedničkog kupa, a to mu je već treći pehar u ovoj zemlji, iako je tu tek nešto više od pola godine.

Ekipa Sharjaha je nakon penala savladala Al Ain, a prethodno je meč završen rezultatom 1:1. Nakon pobjede, uslijedila je proslava trofeja.

Pjanić i njegovi saigrači kružili su gradom s osvojenim trofejem, a za to vrijeme grupa navijača čekala ih je ispred prostorija kluba i njihovog stadiona.

Uz autobus, gradom je kružilo još nekoliko automobila, motocikla s navijačima i policijske pratnje, a na stadionu je prvo bila prisutna manja grupa navijača.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, broj navijača postao je veći, a čak su priredili proslavu s bakljama i zastavama, što nije toliko čest slučaj za nogomet u Emiratima.