Ugovor na šest dana
15

Kako izgleda kada legendarni Pizarro vozi kroz Bremen: Peruanac ostaje da pomogne Werderu

F. Z.
Claudio Pizarro legenda je Werdera (Foto: Screenshot)
Claudio Pizarro legenda je Werdera (Foto: Screenshot)
Legendarni peruanski napadač Claudio Pizarro produžio je ugovor s Werderom iz Bremena za dvije odlučujuće utakmice doigravanja za opstanak u Bundesligi protiv drugoligaša Heidenheima.

Bild javlja kako je Pizarro odlučio ostati u klubu u kojem je počeo evropski put 1999. godine nakon dolaska iz Alianza Lime. Nakon dvije godine u Werderu prešao je u Bayern iz Minhena, a za prvaka Njemačke igrao je do 2007. godine. Potom je otišao u Chelsea, a onda se nakon godinu dana vratio u Werder. Igrao je jednu godinu na posudbi, a potom tri kao igrač Werdera, prije nego što je ponovo prešao u Bayern.

Iz Bayerna se 2015. godine vratio u Werder, a onda je sezonu proveo u Kolnu (2017/2018), prije novog povratka u Werder. Ugovor mu je istekao jučer, ali je ovaj 41-godišnjak prema pisanju Bilda odlučio ostati u klubu još šest dana i sigurno da će pomoći ekipi koja ima najduži staž u Bundesligi da ostane u prvom rangu takmičenja.

Pizarro je u Bremenu više od igrača, Peruanac je jedna od najvećih legendi kluba, a tome svjedoči i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako građani Bremena pozdravljaju Pizarra dok vozi automobil kroz ovaj grad. Peruanski mediji pišu kako je snimak nastao nakon pobjede Werdera nad Kolnom u posljednjem kolu (6:1), zahvaljujići kojem je klub iz Bremena izborio doigravanje s Heidenheimom.

Prva utakmica između Wedera i Heidenheima igra se 2. jula na Weseru, a revanš je četiri dana kasnije. Ekipa koja bude bolja u ovom dvomeču naredne sezone igrat će u Bundesligi.