Otišao u Bayern
1

Kako Guardiola "križa" važne igrače: Cancelo otkrio razlog odlaska iz Manchester Cityja

K. H.
Pep Guardiiola i João Cancelo (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiiola i João Cancelo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometaš João Cancelo otkriva kako je došlo do odluke da napusti Manchester City i šta mu je to menadžer Pep Guaridola rekao u vezi s njegovom ulogom u timu.

Cancelo je rekao da se sve promijenilo nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, kada je Guardiola shvatio da u ekipi želi imati Ake i Lewisa, a na ovog igrača iz Portugala, što on nije mogao prihvatiti, odnosno nije želio sjediti na klupi.

Kaže da se želio osjećati važnim, kao i svaki drugi igrač, a da je zbog drugačijeg Guardiolinog mišljenja odlučio otići iz kluba.

"Poslije Svjetskog prvenstva Guardioli se svidjelo ono što su Lewis i Ake pokazivali na mjestu gdje sam ja igrao. Ja smatram da igrač uvijek treba biti malo sebičan, u kontekstu toga da se želi osjećati važnim, želi igrati i svako ko kaže drugačije laže. Takmičar poput mene, koji želi osvajati titule, uvijek želi igrati. Na kraju, ja sam smatrao da zaslužujem da igram, a Guardiola nije tako mislio", otkrio je Cancelo.

Nakon toga je rekao da između njih nije došlo do teških riječi, već da su se dogovorili u vezi s odlaskom iz kluba.

"Razgovarali smo o tome i obojica smo zaključili da trebam ići u drugi klub. Ukazala mi se prilika koju nisam mogao odbiti, a da City to nije želio, ne bi me pustio, jer imam ugovor. Ja sam profesionalac, uvijek sam davao sve za klub u kojem sam bio u tom trenutku. Imam težak karakter, ali sam uvijek poštovao saigrače i trenera", rekao je Cancelo.

Cancelo se pridružio Cityju iz Juventusa 2019. godine i upisao je 154 nastupa postigavši 10 golova. Upisao je i 41 nastup za reprezentaciju Portugala.

Bayern će ga moći otkupiti za 70 miliona eura na kraju sezone.