Češće na klupi nego na terenu
2

Kaka: Subotnji "el clasico" je moja velika šansa

Totalsport
U subotu će se na Santiago Bernabeu stadionu odigrati novi "el clasico", veliki meč mrskih nogometnih neprijatelja, igrača madridskog Reala i katalonske Barcelone.

Tokom ove sedmice su se dva velika rivala već susrela i to na Camp Nou, u uzvratnom polufinalnom meču Kupa kralja. Taj je meč privatizirao Cristiano Ronaldo, a Real je slavio usred Barcelone s 3-1.

Za ovaj subotnji prvenstveni meč trener Reala Jose Mourinho je najavio velike promjene u ekipi jer je njemu i Realu daleko bitnije ono što će se tek dogoditi, a to je uzvratni meč osmine finala Lige prvaka, kod Manchester Uniteda. Podsjetimo, u prvenstvu Barcelona u odnosu na Real ima velikih 16 bodova prednosti.

"Mourinho je najavio da će odmarati mnoge standardne prvotimce, tako da očekujem sebe u početnom sastavu. No, sve ćemo znati neposredno prije početka utakmice s Barcelonom", rekao je Kaka koji je već duže vrijeme, tačnije otkada je Mourinho došao u Real, daleko češće na klupi nego na terenu.

"Teško mi je bilo pomiriti se s činjenicom da sam od uvijek važnog igrača bilo kojeg svog sastava, postao igrač za klupu. No, to mi je pomoglo da odrastem i kao nogometaš i kao osoba. No, još sam uvijek uvjeren da itekako mnogo toga mogu dati na terenu. Ovaj subotnji "el clasico" je moja velika šansa, da u svoju snagu i kvalitetu uvjerim i sve oko sebe", završio je nekadašnji brazilski as.