"Mnogi i ne navijaju"
31

Kaka otkrio bizarnosti iz Brazila uoči Hrvatske: Ronaldo je ovdje samo debeli čovjek

D. P.
Kaka je otkrio kakav je stav Brazilaca o Ronaldu (Foto: Twitter)
Kaka je otkrio kakav je stav Brazilaca o Ronaldu (Foto: Twitter)
Legendarni brazilski nogometaš Kaka (46) otkrio je nekoliko zanimljivosti uoči četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva između svog Brazila i Hrvatske.

Kaka je u prošlosti znao "presuditi" Hrvatskoj na svjetskim prvenstvima, pa je tako 2006. godine postigao jedini pogodak u pobjedi Brazila nad našim susjedima rezultatom 1:0.

Danas se dvije reprezentacije sastaju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva (16 sati), a Kaka je u intervjuu za BeIN Sports iznio nekoliko vrlo zanimljivih stvari o životu u Brazilu i hemiji tamošnjih navijača s reprezentacijom.

Kaka, potpuno šokantno, ističe da mnogi Brazilci uopće ne navijaju za Brazil.

"Čudno je to reći, ali mnogi Brazilci ne navijaju za Brazil. To se dešava ponekad. Kada negdje sretnete Ronalda, reći ćete 'wow'. U Brazilu je to samo debeli čovjek koji hoda ulicom", rekao je svojevremeno najbolji nogometaš svijeta.

Novinare BeIN Sportsa zanimalo je da li sam Kaka voli Ronalda.

"Naravno, mnogi Brazilci vole Ronalda i ja ga volim, ali način na koji ga poštuju u Brazilu i u inostranstvu je potpuno drugačiji. Više ga poštuju izvan njegove zemlje, nego u Brazilu", dodao je Kaka.

Za to vrijeme, Ronaldo se nalazi u Kataru gdje gleda utakmice svog Brazila. Nema dileme da li će danas bodriti Karioke protiv Vatrenih u borbi za polufinale.