Nogometni čarobnjak
538

Kaka odigrao posljednju utakmicu u karijeri, u suzama se oprostio od nogometa

Klix.ba
Sjajni brazilski nogometaš i član Orlando Cityja sinoć je odigrao posljednju utakmicu u svojoj karijeri.

U posljednje vrijeme se dosta spekulisalo o njegovoj budućnosti, a Kaka je na kraju odlučio da je vrijeme da okači kopačke o klin i ode u nogometnu penziju.

Kapiten Orlando Cityja je predvodio svoju ekipu u utakmici protiv Columbus Crewa, koju su dobili gosti rezultatom 1:0. Kaka emocije nije mogao sakriti.

"Danas je bio poseban dan za mene, cijeli dan sam razmišljao o posljednje tri godine i o onome što se dogodilo. Danas se zahvaljujem svima, klubu i saigračima, nedostajat će mi. Bit ću Lav zauvijek", rekao je između ostalog Kaka.

Kaka ima 35 godina, karijeru je počeo u Sao Paulu, gdje je debitovao za prvi tim. Godine 2003. je prešao u Milan te se na San Siru zadržao do 2009. godine, kada je prešao u Real Madrid. Član Kraljeva je bio do 2013. godine, a onda se vratio u Milan i tamo proveo godinu dana. Od tada je igrao za Orlando City te kratko na posudbi u Sao Paulu.

Također, Kaka je nastupao za U20 i seniorsku reprezentaciju Brazila.

S Milanom je Kaka osvojio Seriju A 2004. godine, kao i talijanski Superkup. Osvajač Lige prvaka bio je 2007. godine, kao i UEFA-inog Super Cupa. Iste godine je s Rossonerima osvojio i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

U Real Madridu je također bilo trofeja pa je 2011. godine osvojio Kup kralja, a Superkup Španije i La Ligu 2012. godine.

S reprezentacijom Brazila bio je prvak svijeta 2002. godine, a osvojio je i FIFA-in Kup konfederacija 2005. i 2009. godine, kao i kup Superclasico de las Americas, u kojem je njegova reprezentacija pobijedila Argentinu.