Nogomet
0

Kaka: Mourinho ima povjerenja u mene

Totalsport
Kaka (Foto: AFP)
Kaka (Foto: AFP)
Najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e iz 2007. godine Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaka, pao je u posljednje dvije godine u zaborav po transferu iz AC Milana u Real Madrid.

Bio je to za brazilskog playmakera period protkan povredama, što je rezultiralo neredovitim i slabijim igrama, pa se počelo postavljati pitanje njegovog napuštanja kluba. U ljetnom prelaznom roku mediji su tako spominjali njegov moguć povratak u Milan, kao i transfere u PSG i Tottenham, no Kaka je ostao u "kraljevskom klubu".

"Mourinho (trener Reala) je uvijek imao povjerenja u mene. Mogao je reći da me više ne želi, da mi klub potraži drugu ekipu. Ali on vjeruje da mogu pomoći timu, kao i ostatak trenerskog osoblja. Rui Faria, Aitor Karanka i ostatak osoblja pomaže mi i daje mi snage da se nastavim poboljšavati", rekao je Kaka za klupsku web-stranicu.

Novu sezonu Kaka je započeo u kvalitetnom tonu, golom u 6:0 gostujućoj pobjedi nad Zaragozom na startu španske Primere.

"Vrlo sam sretan što sam na taj način započeo ligašku sezonu. Otvaranje s pobjedom i golom za mene je sjajno. Daje mi nadu jer je bilo puno nagađanja o mom odlasku iz Reala ovog ljeta i čini mi se da sam tako stao na kraj nagađanjima. Gol me ohrabruje da imam dobru sezonu, kao i da klub ima dobru sezonu", rekao je Kaka.