Španska štampa
0

"Kaka je sigurno Realov"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dr. Juan Carlos Hernandez, doktor nogometne ekipe madridskog Reala, nalazi se u Brazilu. Zadaća mu je medicinski pregledati Milanova veznjaka Kaku.

Činjenica da je Real poslao svoju doktorsku ekipu u Recife, gdje se Kaka nalazi u reprezentativnom kampu Brazila, španskim je medijima poslužila kao završna etapa dovođenja brazilskog superstara u Madrid. Priču je za madridski AS potvrdio dr. Jose Luis Runco, ljekar brazilske reprezentacije, koji je kolegu iz Reala dočekao i olakšao mu proceduru.

  • Ovdje sam s Kakom i kolegom iz Madrida. Očekujemo sada službenu notu iz Madrida kako bismo nastavili postupak - potvrdio je Runco.

Španci pišu da je Hernandez u nedjelju poslijepodne obavio osnovni dio pregleda brazilskog nogometaša. Temeljitije to mora obaviti u ponedjeljak. Očekuje se da će to biti tek formalnost iza koje će uslijediti potpisivanje ugovora.

Barcelonski dnevnik Sport piše da će ukupna vrijednost transfera iznostiti 110 miliona eura. Milanu će Real isplatiti 65 miliona eura odštete, čime će 27-godišnji brazilski veznjak postati drugi igrač s najskuplje plaćenom odštetom u historiji. Prvi je i dalje Zinedine Zidane, za koga je Perez tokom svoga prvog mandata 2001. godine Juventusu platio 73,5 miliona eura.

Kaka će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan devet miliona eura po sezoni.

Brazilac je novinarima u domovini rekao da još uvijek ne može govoriti o vlastitoj budućnosti, ali da će to učiniti uskoro. Predsjednik Milana Silvio Berlusconi rekao je da Kaka zasad još nije napustio Milan. Naglasak je bio na - zasad.