As
0

Kaka ide na operaciju, pauzira barem dva mjeseca

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Španski As saznaje i piše o povredi lijevog koljena Realovog brazilskog nogometnog reprezentativca Kake kojem prijeti dvomjesečna, a možda i duža pauza.

Kaka je u srijedu navečer optutovao iz Los Angelesa u belgijski Antwerpen na artroskopsku operaciju koljena u pratnji Carlosa Dieza, šefa liječničke službe Real Madrida. Operirat će ga Marc Martens, jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za koljeno.

Kaka se timu u Los Angelesu priključio u subotu. Propustio je prvi, jutarnji trening, ali je odradio večernji. As izvještava da je Kaka već na prvom treningu osjetio neugodne bolove u koljenu. Podvrgnuo se nizu testitaranja u bolnici UCLA, koja su otkrila ozbiljnije oštećenje, odnosno puknuće hrskavice (meniskusa). U Realu su odlučili potražiti i drugo mišljenje od jednog američkog specijaliste za koljeno, koji je potvrdio dijagnozu za Kaku.

U ponedjeljak je u Los Angeles doputovao Carlos Diez, koji je u utorak sazvao ljekarski konzilij na kojem se raspravljalo o Kakinoj povredi. Zaključili su kako bi najbolja opcija bila odlazak na operaciju, a takvu je odluku podržao i odobrio i trener Jose Mourinho. Potom su u maksimalnoj diskreciji nazvali doktora Martensa i priupitali ga bi li operisao Kaku...

Ovisno o rezultatima artroskopskog zahvata, bit će i poznato koliko će dugo brazilski as morati pauzirati. U najboljem slučaju, bit će van pogona dva mjeseca. No, ukoliko je oštećen i ligament, pauza će biti i puno duža.

U Realu se, razumljivo, pitaju kako je došlo do Kakine povrede. Odgovor će potražiti u Brazilskom nogometnom savezu, kojeg će pozvati na odgovornost ukoliko se ustanovi da se Kaka povrijedio na Svjetskom prvenstvu. Naime, da su brazilski ljekari odmah krenuli s tretmanima, pauzirao bi, ako ništa drugo, mjesec dana manje, jer bi, umjesto na godišnji odmor, krenuo ranije na operaciju i rehabilitaciju...

Inače, Jose Mourinho je dosta mirno prihvatio vijest o Kakinoj povredi.

"Kaka je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Ipak, ako smo ga izgubili na neko vrijeme, nema drame. Imamo i druge igrače i to je to", rekao je Mourinho.

Situacija je ovo koja neodoljivo podsjeća na nizozemskog reprezentativca Arjena Robbena, kojem je, također, povreda (puknuće bedrenog mišića) ustanovljena tek po dolasku u klub (Bayern), i to nakon rutinskog ljekarskog pregleda. U Bayernu rigaju vatru prema Nizozemskom nogometnom savezu, držeći da su njihovi ljekari trebali otkriti Robbenovu povredu na Mundijalu i odmah krenuti s tretmanima. Moglo bi, sada, biti slično i s Kakom.

Inače, Kaka je prošle sezone dosta izbivao s terena zbog problema sa sportskom hernijom, koji su mu prošle sezone izazivali ozbiljne probleme u trbušnom zidu. Čini se da će i njegova druga sezona u ''kraljevskom klubu'' proteći u znaku povrede...