Nesretan u Realu
44

Kaka: Bilo bi sjajno da opet dođem u Milan

Totalsport
Kaka (Foto: AFP)
Kaka (Foto: AFP)
"Nesretan sam i ja u Realu, kao i što je klub nesretan sa mnom. Najbolje bi bilo za sve da se oprostimo, a za mene bi bilo sjajno kada bih opet mogao igrati za Milan." Tako je rekao brazilski nogometaš Kaka, 30-godišnjak koji je ove sezone u Realu upisao tek sedam prvenstvenih utakmica. Na posljednjem meču je čak i pocrvenio.

Ušao je protiv Osasune u igru u 58. minuti umjesto Gonzala Higuaina, a već je dvije minute kasnije zaslužio prvi od dva žuta kartona. Naknadno je dobio i drugi, a Kaki je to bilo prvo isključenje u Realovom dresu, a posljednji je put isključenjen s neke utakmice 2010. godine (Brazil - Obala Bjelokosti, SP).

Ukupno je ove sezone postigao tek dva gola za Real u svim takmičenjima, a odavno je poznato kako baš i nema podršku Josea Mourinhoa, te je zbog toga Kaka i potpuno ispao iz forme.

U Milanu su sretni što Kaka insistira na povratku u Milan, ali su sami naveli da teško mogu finansijski odgovoriti na Realove zahtjeve po tom pitanju.

Podsjetimo da je brazilski reprezentativac došao u Real 2009. godine iz Milana, a bogati transfer je iznosio oko 65 miliona eura.