Nogomet
0

Kaka Beckhamov nasljednik u LA Galaxyju?

Totalsport
Kaka (Foto: AFP)
Kaka (Foto: AFP)
Aktuelni sjevernoamerički nogometni prvak, LA Galaxy, zainteresovan je da u svoje redove do kraja godine dovede Realovog 30-godišnjeg Brazilca Ricarda Izecsona dos Santosa Leitea Kaku.

Upravo najboljeg svjetskog nogometaša 2007. godine u kalifornijskom klubu vide kao idealnu zamjenu i nasljednika Davida Beckhama, kojem u decembru istječe ugovor kojeg mu nisu voljni produžiti. Kaka bi ga zamijenio u profesionalnom smislu, kao lider ekipe na terenu, ali i u marketinškom, kao uvjerljivo najveća zvijezda u MLS ligi.

Galaxy bi Beckhama volio dovesti tokom prijelaznog roka u decembru, te ga osigurati za početak iduće sezone, u proljeće 2013. godine. Ne uspiju li u tome sada, pokušat će ambiciozni Kalifornjani iduće godine.

Spremni su mu pritom ponuditi najvišu dopuštenu plaću: 27 miliona eura netto za trogodišnji ugovor.

Kaka s porodicom već godinama odmor prvodi u Sjedinjenim Državama, najčešće baš u Kaliforniji. Koliko je obožavan u Sjedinjenim Državama pokazala je i ovoljetna Realova ljetna turneja, posebice prijateljski ogled s Galaxyjem igran drugog augusta. Tom se prilikom i rodila ideja o Kakinom dolasku.

Španski sportski dnevnik AS piše u izdanju od petka također da je za Kaku zainteresiran turski prvak Galatasaray, odnosno trener ekipe Fatih Terim. Problem je u tome što Kaka ne želi u Istanbul.