Treće kolo
5

Kadetkinje BiH porazom od Hrvatske završile kao posljednje u kvalifikacijama

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ženska nogometna kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem, 3. kolu prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine od selekcije Hrvatske rezultatom 0:1, čime su bh. nogometašice završile kao posljednje u kvalifikacijskoj grupi 1.

Hrvatice su u 72. minuti preko Lane Novak povele s 1:0, što je bio i konačan rezultat ovog meča, nakon kojeg su i na tabeli grupe 1 pretekle selekciju BiH. Zanimljivo je kako je ovo bio i jedini gol kojeg su nogometašice Hrvatske postigle u tri utakmice ovog turnira.

U isto vrijeme, na terenu premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, danas su igrale i selekcije Engleske i Belgije. Engleska je bila bolja i slavila s 4:1 te je s maksimanih devet bodova izborila prolaz u Elitni krug kvalifikacija, u koji se plasirala i drugoplasirana Belgija.

Hrvatska će morati sačekati rasplet u ostalim grupama, jer će četiri najbolje trećeplasirane selekcije, od 11 grupa, također u martu iduće godine igrati u Elitnom krugu kvalifikacija za EP 2020.

Konačna tabela grupe 1: 1. Engleska 9, 2. Belgija 4, 3. Hrvatska 3, 4. BiH 1 bod.