Nogomet
27

Kadeti poručili: Idemo u Azerbejdžan da predstavimo našu zemlju u najboljem svjetlu

Klix.ba
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening centru FS BiH u Zenici sprema se za Evropsko prvenstvo koje će od 5. maja biti održano u Azerbejdžanu.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Sakib Malkočević i reprezentativci Jasmin Čliković, Stefan Kovač i Tomas Dadić, saopćeno je na zvaničnoj stranici Saveza.

"U ovih pet dana ćemo odraditi pripreme u Zenici. Planirannu prijateljsku utakmicu sa Makedonijom smo otkazali jer na EP ide samo 18 igrača i nismo htjeli da rizikujemo povrede. Idemo u Azerbejdžan da predstavimo našu zemlju u najboljem svjetlu. Teško je sada prognozirati šta možemo napraviti. Čekaju nas kvalitetni protivnici, ali smo u Elitnom krugu pokazali da možemo sa svima da se nosimo", rekao je selektor Sakib Malkočević i dodao: "Još ne znamo gdje su granice ovim momcima, često su znali da nas iznenade. Vodilja su nam bili i košarkaški kadetski reprezentativci. Iza nas je mukotrpan rad. Želimo da pružimo maksimum na Euru, da ne razočaramo javnost i državu.“

Kapiten Jasmin Čeliković pohvalio je ambijent među igračima: "Atmosfera u ekipi je odlična. Spremamo se na najbolji način i dat ćemo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Ponosan sam na ostvareni uspjeh i nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat u Azerbejdžanu."

Stefan Kovač proživljava najsvjetlije trenutke karijere: "Iskoristit ćemo ove pripreme da se što bolje uigramo. U Bakuu ćemo da se nadigravamo sa velikim ekipama i moramo ostaviti što bolji utisak. Nikoga se ne plašimo. Pokazali smo već u utakmicama sa Rusijom i Italijom da možemo da se nosimo sa najboljima. Ova godina je najuspješnija u mojoj karijeri jer sam se plasirao sa reprezentacijom na EP, a sa Crvenom zvezdom sam potpisao profesionalni ugovor."

Prisutnima se obratio i Tomas Dadić: "U grupi smo sa Njemačkom koja je jedan od favorita za titulu. Fokusirani smo na prvi meč sa Austrijom jer je jako bitno da dobro otvorimo prvenstvo. Nadamo se najboljem."