Slavlje na Grbavici
0

Kadeti i pretpioniri FK Željezničar osvojili titule prvaka

Klix.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba
Kadeti Željezničara su u okviru posljednjeg kola Omladinske Premijer lige savladali Slobodu sa 5:1 i potvrdili osvajanje titule prvaka BiH.

Plavi su sjajno otvorili utakmicu i golom Mulaosmanovića u drugoj minuti poveli sa 1:0. Na 2:0 povodio je Šošić u 27. minuti, a isti igrač u 48. minuti pogađa za 3:0. Kulašin u 66. minuti matira golmana Slobode za 4:0, da bi četiri minute poslije Džanko pogodio za 5:0. Konačnih 5:1 postavlja Avdihodžić.

Željezničar je tako u posljednjem kolu ovjerio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Plavi su sezonu završili sa 72 boda, Široki Brijeg sa 67, te Sarajevo sa 62. Najbolji strijelac prvenstva je Madžid Šošić sa 29 postignutih golova.

Pretpioniri Željezničara su u okviru revanš utakmice finala Završnice omladinske lige Kantona Sarajevo savladali Sarajevo sa 3:0 i tako sa ukupnih 5:1 osvojili titulu prvaka.

Na glavnom terenu Stadiona Grbavica, pred ispunjenom zapadnom tribinom, pretpioniri Želje predvođeni Admirom Dervišijem, deklasirali su gradskog rivala sa 3:0.

Golove su postigli Nihad Barimac, Aiman Šemdin i Mirza Buljugija. Plavi su u konačnom rezultatu bili bolji sa 5:1 i osvojili titulu prvaka Kantona Sarajevo.