3. kolo
25

Kadeti BiH u meču protiv Irske traže plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Piše: O. T.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 3. kola grupe C u kojem se sastaje sa selekcijom Republike Irske traži plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za kadete koje se održava u Engleskoj. Meč počinje danas u 14:00 sati.

Eventualnim plasmanom u četvrtfinale kadeti bi ostvarili historijski uspjeh pošto su na prethodna dva nastupa na evropskim prvenstvima ispadali u grupnoj fazi.

Našem timu u ovom meču za plasman u četvrtfinale treba samo pobjeda pošto Irska ima bolju gol-razliku. Bh. kadeti su u 1. kolu savladali Dansku (3:2), dok su u 2. kolu poraženi od Belgije (4:0).

Irci su sakupili isti broj bodova, ali su ostvarili bolju gol-razliku pošto su Dance dobili rezultatom 1:0 te od Belgije izgubili rezultatom 2:0.

"Momci su raspoloženi i nadamo se dobroj igri, a na koncu i dobrom rezultatu. Svaka ekipa na Euru je kvalitetna i šta god da se sutra desi, neće biti neuspjeh. Mi ćemo se maksimalno potruditi da prođemo dalje, a nakon današnjeg treninga primijeti se da je ekipa svježa i spremna za sutrašnji izazov", kazao je jučer selektor naših kadeta Zoran Erbez.

BiH ili Irska će u četvrtfinalu igrati protiv Holandije koja je osigurala prvo mjesto u grupi D ispred Njemačke i Španije, koje se bore za drugo mjesto, te ispred Srbije koja je posljednja u grupi.

Utakmica između BiH i Republike Irska će biti odigrana danas u 14:00 sati na stadionu St. George's Park u Burtonu. Stadion može primiti svega 500 gledalaca i najmanji je od svih na kojim se igra Evropsko prvenstvo.

U istom terminu igra se i meč između Belgije i Danske koje se nalaze također u grupi C. Belgija je osigurala plasman u četvrtfinale, dok su se Danci oprostili od takmičenja.

Tabela: